Ben jij ook een BRUS?

Omschrijving

Ontmoetingsgroep voor kinderen tussen de 7-11 jaar die een broertje of zusje hebben met een beperking.

Als je een broer of zus (brus) bent van een kind met een beperking, zoals autisme, ADHD of een chronische ziekte gaat het er vaak net even anders aan toe dan in ‘gewone’ gezinnen. Dit is niet altijd makkelijk. Je broer of zus met beperking vraagt meer aandacht, zorg en begeleiding van je ouders en soms ook van jou. Al vroeg wordt je geleerd rekening te houden met je broer of zus.

Lijkt het je fijn om leeftijdsgenoten te ontmoeten die ook een broer of zus hebben met een beperking? Doe dan mee met de Brussengroep!

Bij deze ontmoetingsgroep kom je in contact met andere kinderen die een broer of zus met een beperking hebben. Zij begrijpen hoe het is om een BRUS te zijn. Jullie gaan samen leuke dingen doen en kunnen ervaringen uitwisselen. We bespreken een thema, doen een spel of knutselen met elkaar.

Onderwerpen zijn:

  • Hoe is het om een BRUS te zijn?
  • Hoe kun je omgaan met je broer of zus?
  • Welke gevoelens heb je hierbij?
  • Waarom krijgt mijn broer of zus soms meer aandacht dan ik?

Voorafgaand aan de cursus vindt er een kennismakingsgesprek plaats met ouder(s) en kind. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in week 20 en 21.

De cursus vindt plaats op maandag van 15:15 tot 16:45 uur.

Wil je je aanmelden? Klik op de aanmeld- of inschrijfknop.

Let op! Een aanmelding is geen definitieve inschrijving. Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen nemen we contact met je op om de aanmelding te bespreken.

Dit zijn alle geplande bijeenkomsten voor deze cursus: 

Inschrijven

Er zijn nog 5 plaatsen beschikbaar.

Details

Van Ma 27 Mei 2024
Tot Ma 1 Juli 2024
Frequentie Wekelijks
Dag Maandag
Tijd 15:15 - 16:45
Prijs € 15,00
Locatie MEE & de Wering Alkmaar -
Type activiteit