Mindfulnesstraining (najaar 2023)

Inschrijven

Details

Van Wo 20 September 2023
Tot Wo 15 November 2023
Frequentie Wekelijks
Dag Woensdag
Tijd 09:00 - 11:30
Prijs €40,00
Locatie Wijkcentrum De Alkenhorst -
Type activiteit

Omschrijving

Iedereen heeft van tijd tot tijd te maken met stress, malende gedachten, vermoeidheid of problemen en klachten die niet direct opgelost kunnen worden. Aandachttraining (ook wel: Mindfulness) is een effectieve training om stress, psychische klachten en lichamelijke problemen te leren hanteren en te verminderen.

Voor wie 

  • Als je de kwaliteit van je leven wil verbeteren.
  • Als je ondersteuning zoekt bij stress, onzekerheid en vermoeidheid.
  • Als je wil leren leven met periodes van somberheid, wat angstig bent of 'niet goed in je vel zit'.
  • Als je meer besef wil krijgen van het hier en nu en momenten van rust en vreugde wil ervaren, ondanks mogelijke beperkingen
  • Als je gemotiveerd bent dagelijks thuis een uur te oefenen.

Wat ga je doen?

De training bestaat uit acht wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en een hele dag. Daarnaast werk je thuis met behulp van een werkboek.

Er wordt gewerkt met praktische aandachts-, yoga- en meditatieoefeningen. Bewustwording van de leefstijl, de ademhaling, de automatische piloot maar ook hoe je tot nu toe omging met pijn, verlies, stress of verdriet staan centraal.
Bij aandachttraining ligt de nadruk niet op de theorie, maar op de praktijk. De ervaringen die deelnemers tijdens het oefenen opdoen en de uitwisseling zijn de beste leermeesters. 

Bijzonderheden 

Eigen inzet, motivatie en ruimte om dagelijks thuis te kunnen oefenen zijn belangrijke voorwaarden voor succes en toelating. Er wordt verwacht dat je tijdens de 9 weken, dagelijks een uur thuis oefent.

De cursus vindt plaats op woensdagochtend van 9.00 – 11.30 uur. Op woensdag 25 oktober is er een stiltedag, deze duurt van 10.00 uur - 16.00 uur. 

Locatie: Wijkcentrum De Alkenhorst, Schelfhoutlaan 4, 1816 LG Alkmaar

Wil je je aanmelden? Klik op de aanmeld- of inschrijfknop.

Let op! Een aanmelding is geen definitieve inschrijving. Zodra we jouw aanmelding hebben ontvangen nemen we contact met je op om de aanmelding te bespreken.

Dit zijn alle geplande bijeenkomsten voor deze cursus: